Woonzorgcomplex

Leijgraaf Belfeld Project zorgwoningen


Naast de logistieke locaties en kantoren die we voorzien van installaties, zetten we ons ook in voor (woon)zorglocaties. Een waardevolle aanvulling op de verdieping van onze ervaring en expertise, en meer afwisseling aan klantzijde. Dat laatste is belangrijk want met name de zorgsector kent een volledig andere comfort- en klimaatbehoefte dan de bedrijfswereld. Andere vraag, andere oplossingen. In de ruimte daartussen blinken wij uit.

Specifieke doelgroep, specifieke oplossing

In Belfeld gaan we aan de slag voor een mooi project. Hier worden 27 zorgappartementen, vier levensloopbestendige woningen plus algemene ruimtes ontwikkeld die wij gaan voorzien van een passend klimaatsysteem en waterinstallatie. De doelgroep is - vaak - kwetsbaar en heeft een comfortvraag die vraagt om specifieke oplossingen. Daarom inventariseren we voor het woonzorgcomplex in Belfeld eerst de behoefte die er is en vervolgens hoe we deze het beste voor de bewoners kunnen invullen.

 

Puur maatwerk

Voor het project in Belfeld hebben we uiteindelijk gekozen voor Climarad-ventilatieconvectoren. Dit systeem verwarmt, koelt en ventileert per ruimte op basis van temperatuur en luchtvochtigheid. Puur maatwerk dus. Elke bewoner krijgt het comfort dat hij of zij nodig heeft. De warmtepomp die op het dak voorzien is, behoort tot de categorie ‘zeer geluidsarm’ en past qua mogelijke geluidsoverlast perfect bij de comfortbehoefte van de bewoners.

Opdrachtgever Van der Heijden Bouw uit Schaijk is inmiddels gestart met de grondwerkzaamheden. Zodra dat gereed is starten wij met het aanleggen van de rioleringen en uiteindelijk het aanbrengen van de klimaatinstallatie.